Moringa levelek a potencia növeléséért

A Moringa mára hagyományos válasz különböző egészségügyi panaszokra és ideális kiegészítő gyógymód a gyakori és komolyabb betegségeknél. A merevedési és potenciaprobléma rendkívül kényes téma, sajnos azonban egyre gyakoribb. A Moringa nem egy mágikus természetes Viagra, olyan kihívásokkal viszont, mint a szexuális teljesítmény vagy vágy, kétség kívül meg tud birkózni.

Gyakran emlegetik a Moringát, ha a nem ritka férfiakat érintő problémáról, a merevedési zavarról és a csökkent potenciáról van szó. Ebben az esetben nagyon nehéz rábukkanni a hatékonyságát igazoló klinikai tanulmányokra. A trópusokon, vagy indiai erdőkben élők viszont már rég tudnak ezekről a hatásokról, ez a tudás pedig generációról generációra öröklődik.

 

Laikus körökből már úgyszintén értesülhettünk arról, hogy a moringa, főleg a magas cink tartalmának köszönhetően javítja a férfiak termékenységét, növeli a spermák számát, a férfiak egészségesebbek lesznek és csökkennek a merevedési zavarok. A tudományos kutatások területén viszont az ez idáig tudományosan nem alátámasztott állítások 2010-ben zöld utat kaptak. Ekkor került nyilvánosságra a  Thaiföldi Khon Kaen Egyetem tanulmánya, amely klinikailag igazolta a moringa kivonat hatékonyságát a potencianövelés területén és hatásos afrodiziákumként osztályozta a növényt. Az afrodiziákum hatásait nem csak férfiaknál, de nőknél is igazolták. A tesztalanyoknál megemelkedett a tesztoszteronszint, a szexuális érintkezés iránti vágy és felgyorsult a metabolizmus. A moringa metabolizmusra gyakorolt hatását valamint a szervezetünkben kiváltott megnövekedett aktivitást jelenleg a nívós Hopkins Egyetem Klinikai Mikrobiológia Tanszéke is vizsgálja. Tudósok és diákok végzik a moringán kísérleteiket a világ egyik legjobb laboratóriumában.

 

A moringa tehát az impotencia ellen vívott harcban is sikeres, amit nem csupán a gyógyítók tapasztalatai, hanem klinikai tanulmányok is igazolnak.