Zöld harcos a fáradtság ellen

Azt már tudjuk, hogy a moringában rengeteg hatóanyag, vitamin és antioxidáns rejtőzik. Sok esetben azonban nem tudjuk ezeket a jótékony anyagokban gazdag szuperélelmiszereket kihasználni a mindennapokban. Segíthetnek például fáradtság vagy kimerültség esetén?

A reggeli csésze kávé mellett elmélkedünk azon, hogyan is tudnánk ezeket az anyagokat a szervezet számára legideálisabb módon kihasználni és harcolni a krónikus kimerültség ellen. Addig, addig elmélkedünk, míg meg is feledkezünk arról, hogy a reggeli kávéra tulajdonképpen nincs is szükségünk.


Mondjon búcsút a koffeinnek

A Moringa ugyanis igazoltan olyan tulajdonságokkal bír, melyeknek köszönhetően búcsút inthet a koffein vagy tein tartalmú italoknak. Miért ne segítsük a szervezetünket valamilyen kevésbé agresszív anyaggal? A Karibi Moringa életerőt és energiát ad az embernek. 

 

Rengeteg tápanyag, rengeteg ok a vitalitásra

Magas A vitamin és vastartalommal rendelkezik, így hatékony eszköz az állandó fáradtsággal és a szervezet teljes kimerültségével szemben folytatott harcban. Az A vitamin és a vas hozzájárul a vörösvérsejtek és a hemoglobin termelődéséhez, melyek az emberi test helyes oxigénellátásáért felelősek. Ha oxigénhiány lép fel a testének nagyobb megerőltetésre van szüksége, hogy hozzájusson a kellő energiához, melynek következtében jelentkezik az unottság, kimerültség.

 

Mindennapi káliumunk

A vitalitáshoz a kálium is szükséges. Ez a sportolóknál is látható. A teniszezők sokszor fogyasztanak banánt a szünetekben. A Moringa viszont sokkal több káliumot tartalmaz, mit ez a közkedvelt gyümölcs. A növény leveléből készült kapszulából két darab annyi káliumot tartalmaz, mint 7 banán.

Természetesen a kálium az ételen keresztül szívódik fel a szervezetben, ezért nem szabad megfeledkezni arról, hogy a moringa egy étrend-kiegészítő, így lehet a legjótékonyabb hatással szervezetünkre.

A népszerű kill-tiredness-now.com weboldal kiemeli a moringa azon tulajdonságát, hogy akkor szolgáltatja a szervezetben az energiát, amikor arra valóban szükség van. ember, nem megfeledkezve a rendszeres mozgásról és a helyes életmódról, az energia-utánpótlás céljával moringát adnak a smootiejaikhoz, teát főznek a leveleikből vagy joghurtjukba szórják.

 

Szakemberek és sportolók ajánlásával

Ezt a divatot már a profi sportolók világában is követik. Főleg azok, akik a moringát termesztő országokból származnak. Például a Fülöp-szigeteki profi bokszoló Manny Pacquiao, aki a moringát ad gyakorlatilag minden ételhez és nem győzi dicsérni.

 

A Buea városi Kameron Egyetem szakemberei laboratóriumi körülmények között bizonyították, hogy a moringa növeli a sportteljesítményt. Azzal, hogy a vér glikogén tartalékait hasznosítja, növeli a szervezet antioxidánsainak aktivitását és csökkenti a vér fehérjekoncentrációját.

Felejtse hát el a napi 4 kávét és használja a moringát, mind életadó elixírt. Vitaminnal gazdagíthatja így szervezetét, amit az vitalitással és kimerültség elleni immunitással fog meghálálni.