Nem minden arany ami fénylik, avagy, ajándék moringának nézd meg a levelét

Ismerős lehet a helyzet. A mai rohanó világban az emberek a látszólagos biztonságot keresik és sokszor megégetik magukat a tökéletes termékért folytatott hajszában. Sokszor megfogják az embert a hangzatos és látványos reklámok valamint az elsősorban gondosan átdolgozott árpolitikával csábító termékek.

Ha az ár ránézésre rendkívül vonzó is, nem biztosít minden esetben megfelelő minőséget. Ez érvényes sajnos a moringa termékekre is, melyek jelenleg elárasztják a piacot nem csak az alacsony minőséggel, hanem egyes esetekben nem megfelelő összetétellel, ami veszélyeztetheti az ön egészségét.


Vigyázat, ismeretlen eredet

Hogyan kellene védekeznie ezek ellen az alattomos praktikák ellen és hogyan ismerheti fel a minőséget, amely semmilyen normánk és standardnak nem felel meg? Az első segítség a józan paraszti ész lehet. Kezébe veszi a varázslatosnak tűnő ampullát vagy csomagolást, amely a feltüntetettek alapján egészen Afrikából vagy Indiából érkezett meg önhöz. Sehol sem szerepel viszont, hol termesztették pontosan ezt a növényt, semmit nem tudhat meg az importról, a moringa tápértékéről, vagy gyártójáról.

Már ezt egy jelnek veheti, amely arról árulkodik, hogy abban a pillanatban, mikor ön semmiről nem szerez tudomást a moringa gyártójára vonatkozóan és nem tud rákeresni az interneten sem, akkor valami bűzli. Így ön semmit nem tudhat meg a feldolgozásról és arról sem, hogy milyen állapotban és minőségben jutott el önhöz. Éppen az általunk kínál Moringa Caribbean elnevezésű termékkel szembeni vészesen alacsony ár az, ami elmélkedésre és kérdezésre ösztökéli az embereket. Ha ön 40 helyett 10 euróért vásárolja a moringát, azt is meg tudj mondani, hogy honnan származik, milyen higiéniai körülmények között dolgozták fel és milyen körülmények között szállítják ezt az értékes növényt? Biztosan meg tudja mondani, hogy Afrika mely területéről származik a moringa? Biztos lehet minőségében az összetétel ismerete nélkül? Hogyan talál rá a termesztés és a higiéniai intézkedések tanúsítványaira, ha azt sem tudja honnan szállították?

 

Karibi moringa

Az összehasonlítás végett, a mi Moringa Caribbean termékünk a feldolgozás, felhasználó védelme és a végtermék minősége szempontjából is transzparens. A Moringa Caribbean a St.Lucia szigetének ültetvényein növekszik rendkívül minőséges vulkanikus termőtalajon növényvédőszerek használata nélkül. Feldolgozása során szigorú higiéniai szabályokhoz ragaszkodnak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy milyen talajon termesztjük a moringát, figyelemmel kísérjük a növekedését, feldolgozását, szárítását, raktározását, csomagolását és az utolsó fázisban az Európába történő szállítást is.

 

Bonyolult folyamatok

A teljes folyamat rendkívül idő, energia és pénzigényes. A moringa leveleket szüret után minél hamarabb fel kell dolgozni, alaposan megmosni, eltávolítani a levélszárat és géppel kiszárítani. És ezt mind tökéletes tisztaság mellett. Ha a józan paraszt eszünkre hagyatkozunk, arra a következtetésre juthatunk, hogy az olcsóbb moringa gyártói egyes folyamatokat nagy valószínűséggel lecsökkentik vagy teljesen mellőzik.

Ezért elkezdtük tesztelni és kémiai elemzéseknek alávetni az olcsóbb típusokat.

Kiderítettük, hogy főleg az Indiából és Afrikából származó termékek penészt tartalmaztak, már csomagolásokban pedig nem is volt moringa, hanem penészes moringa és rizsliszt keverékét! Ezeknél az eseteknél már tényleg az ember egészsége forog kockán.

 

Minőségi tanúsítvány

Vállalatunk, a Moringa Caribbean stratégiája, a lehető legmagasabb minőség biztosítása. A moringa feldolgozására szolgáló laboratórium építésekor nem spóroltunk, ennek köszönhetően A Karib-térségben azon kevesek közé tartozunk, akik professzionális szárító berendezést használnak a moringa szárításánál és őrlésénél. A Szlovák Köztársaság Állami Állatorvosi és Élelmiszeripari Intézménye által végzett vizsgálatok során ennek köszönhetően valamennyi értékes növény tesztelésénél a legjobb eredményeket értük el.

 

Büszkék vagyunk viszont az ügyfeleink elégedettségére is, amit más, olcsóbb és megkérdőjelezhető gyártók nem mondhatnak el magukról.