A szárított moring leveleket a növény legtáplálób részének tekintik, az antioxidánsok és a rendelkezésre álló tápanyagok szempontjából. A moringa többi részéhez képest a levelekben a fenolos vegyületek, aminosavak, zsírsavak és egyéb bioaktív tápanyagok legmagasabb arányban vannak jelen. A tápanyagok kinyerésének hatékony módja a "vízben levő kinyerés", azaz a levélből tea készítése. A moringa leveleit a rómaiak, a görögök és az egyiptomiak is használják, így nem csak egy mai trendi szuper kiegészítőről van szó..

Miért fontosak az antioxidánsok?

A moringa szempontjából a leggyakrabban említettek az antioxidánsok. Ezzel a megszokott frekventált koncepcióval elkerülhetjük a más fontos  egészségünkre gyakorolt jó  hatásait. Általában az antioxidáns képes a szabad gyökök agresszív hatásának a szervezetben történő közömbösítése   anélkül, hogy veszélyessé válna. Mivel a szabad gyökök természetesen a szervezetben is jelen vannak, szervezetünk képes védekezni ellenük. A szabad gyökök elleni elégtelen

 védelem  vagy a szabad gyökök  magas szintje esetén oxidatív stressz alakulhat ki, ami betegségek kialakulásához vezet, pl. rákos megbetegedések, agysérülés, szürkehályogok, degeneratív betegségek és számos más, különösen gyulladásos betegség. Ezért kell folyamatosan antioxidánsokkal bevinni  a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása mellet.

A moringából származó teák fogyasztásnak előnyei

A szervezetben előforduló lokális gyulladás olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a cukorbetegség, a légzőszervi és kardiovaszkuláris problémák, valamint az elhízás. A Moringa levél tea nagy mennyiségű gyulladásgátló anyagot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a gyulladások  szuppressziójához.

A Moringa hatásos izotiocianátok hordozója, amelyek jelentős hatást gyakorol a vércukorszint szabályozására és étvágycsökkentők. A rendszeres tea ivása , amely a moring leveleiből készül, hozzájárul a fogyáshoz és a cukorbetegség tüneteinek enyhítéséhez.

Végül, de nem utolsósorban a tea ivása pozitívan hat a  szív- és érrendszere   a koleszterin szintekre és gátolja az érrendszeri plakkok képződésér.

Figyeljünk  a minőségre, vagy - csak a teát inni nem elég

A teát vizes kivonatként készítik el a moringa szárított leveleiből, hasonlóan más gyógyteákhoz. Könnyebb elkészíteni a már adagolt teát, amelyet optimálisan mennyiséget tartalmaz. De ügyelni kell a levelek minőségére! Ezek közül leginkább táplálóak   a szerves módon termesztett moringa fa levelei.  Egy másik kritérium a levél szárításának  időtartama és hőmérséklete. Ideális lassú, kímélő szárítás 42 ° C-ig, amely megtartja a finom levél ízét, de különösen az összes fontos bioaktív anyagot. A szárított levelek alkalmazásakor, a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 90 ° C-ot. A szárított levelek más gyógynövényekhez is hozzáadhatjuk saját belátásuk szerint.

Ha a moringát tea formájában fogyasztjuk, napi 3 alkalommal 150-200 ml elegendő. A kiváló minőségű zúzott levelekből elegendő egy teáskanál.

Matcha vagy Moringa

Mindkét zöld szuperkiegészítő - a matcha és a moringa - számos közös  jellemzővel rendelkezik. Mindenekelőtt testünket antioxidánsokkal, gyulladásgátló anyagokkal látják el, anti-aging hatással rendelkeznek, így lassítják az öregedés folyamatát. Védőhatást gyakorolnak az agyra, de a szív- és érrendszerre is, és sok szempontból  javítják az immunitást. A felhasználás szempontjából hasonlóak - zöld por vagy finom teák.

De miben külömböznek?

Hasonlítsunk össze  egy gramm moringaport egy gramm machta porral. Kezdünk  egy zöld csúcspont a moringe. A gramm moring több rostot, fehérjét, kalciumot, nátriumot, C-vitamint és A-vitamint tartalmaz a machtához  képest.  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) úgy véli, hogy a moringa kiváló táplálékkiegészítő, amely eliminálja a népszerű alacsony szénhidráttartalmú diéták hiányosságait.

Ha már van matcha tea, próbálja meg gazdagítani kedvenc rituálját  a moringa leveleivel.  Az összegzett előnyök meghaladják a külön-külön  hatást, és a teaszerete egy  gyógyító szeansz lesz.